Hurtig proces løste problem på et plejehjem i Laholm, Sverige

Efter en hurtig arbejdsproces sammen med vores kollegaer hos Adapteo Sverige,  har Laholms kommune nu 40 nye plejesteder til rådighed. Dette var i høj grad nødvendigt, da man vurderede, at det ikke var rentabelt at renovere det gamle plejehjem i Våxtorp. Nu har man en sikker løsning, mens man venter på et nyt, permanent plejehjem.

”Det er virkelig blevet godt. Efter min mening er det blevet fint og opfylder sin funktion mindst lige så godt som et nyt, permanent plejehjem. Personalet er meget tilfredse. Det er et betydeligt bedre arbejdsmiljø end før. Ikke mindst med hensyn til ventilation og indretning.”

 

– Susanne Andreasson, leder på plejehjemmet Båstadsvägen 7A i Laholm.

 

Det gamle plejehjem i Våxtorp var nedslidt. Det viste både beredskabets inspektion og den gennemgang, som kommunen selv havde lavet. Men at bygge en ny permanent bolig er en lang proces, der kræver både tid og ressourcer. Personalet og beboerne havde ikke tid til at vente på en proces, der måske ville trække ud. De havde brug for nye, moderne lokaler, som de kunne bo og arbejde i.

Mens man ventede på en beslutning om en permanent bygning, var Adapteos tilpasningsdygtige bygninger den perfekte løsning. Efter der blev truffet en beslutning i slutningen af 2019, kom de første bygninger på plads ved månedsskiftet februar/marts 2020, og den 15. juni flyttede de første beboere ind.

Vi har bygget det her projekt på rekordtid. Og det er virkelig gået godt, selvom tidsplanen blev stram til sidst. Alt er gået som planlagt; lige fra at beslutningen blev taget, til at bygningen stod klar, fortæller Frank Bylund, der er teknisk chef hos det kommunale ejendomsselskab Laholmshem.

Laholm_elderlycare_outside_people_cropped

Adapteos lokaler er meget gode. Køling og ventilation har gjort, at det har fungeret godt, selv i den varme sæson, fortæller Frank Bylund, teknisk chef hos det kommunale ejendomsselskab Laholmshem.

Selvom processen er gået hurtigt, betyder det ikke, at man er gået på kompromis med designet. Personalet blev involveret allerede på et tidligt tidspunkt og har kunnet se tegninger og komme med deres synspunkter. Slutresultatet var bygninger, der var tilpasset behovet, herunder vaske- og skylleområder i hver afdeling og skinner i loftet til personlifte.

Adapteo insights.

Adapteo støtter Team Sydhavsøerne

Adapteo støtter sporten. Hos Adapteo støtter vi løbende foreninger og gode initiativer til gavn for både, ...
  • Nyhed

Debatten om skolereformen sætter også fokus på indretning af skolerne

Adapteo tilbyder fleksible bygninger til blandt andet skoler, og det kan være med til at understøtte den lempelse ...
  • Nyhed