Fleksible bygninger

Fleksible løsninger til samfund i konstant forandring

Fleksible løsninger til samfund i konstant forandring

Samfundet er i konstant udvikling, demografien ændrer sig, og det er blevet stadig mere udfordrende at forudsige behovene for social infrastruktur. Kommuner og andre udbydere af sociale tjenester står over for stigende pres for at planlægge sig ud af behov på skoler, daginstitutioner og plejehjem. Der er behov for fleksible samfund.

Begrænsningerne ved permanente bygninger og deres manglende tilpasningsmuligheder når der bl.a. opstår nye bygningskrav, bliver stadig mere tydelige, og nedrivning og genopbygning er hverken bæredygtigt eller effektivt. Derfor er fleksible og tilpasningsdygtige byggeløsninger blevet vigtigere, for at sikre, at vitale sociale funktioner kan fortsætte med at fungere effektivt i et konstant foranderligt samfund.

 

“Vi ved, at fleksible og genanvendelige modulære bygningsløsninger har potentiale til markant at reducere byggebranchens klimapåvirkning. Men disse bygninger bidrager også til social bæredygtighed ved at hjælpe samfundene med at tilpasse sig og levere sociale tjenester til alle, da behovene ændrer sig,”

 Lina K Wiles, Adapteo‘s Chief Sustainability Officer 

Vi udvikler fleksible løsninger

Adapteo har udviklet modulløsninger til både skoler og daginstitutioner for at imødekomme disse behov. I Finland har Adapteo samarbejdet med landets førende eksperter på området og designet modulære skolebygninger, der kan bruges til midlertidige, langsigtede eller permanente behov. Arkitekten Joona Heikkilä fra arkitektfirmaet Uki Arkkitehdit blev udpeget til at designe de nye fleksible bygninger, hvor Reino Tapaninen og Raila Oksanen bidrog med ekspertise og vejledning gennem processen baseret på deres erfaring inden for arkitektur for pædagogisk læring.

 

“I andre markeder som Tyskland og Danmark er der et efterslæb på renovering af gamle skolebygninger, der blev opført i Europa i 70’erne. De gamle bygninger har nået et punkt, hvor større renoveringer og i nogle tilfælde endda nedrivning er nødvendigt. I disse tilfælde er modulære bygninger, der kan etableres hurtigt, en løsning. Men vi ser også en stigende interesse i at bruge modulær byggeteknologi til mere langsigtede projekter,” udtalte Adapteos administrerende direktør, Johanna Persson.

 

En af hovedpillerne i Adapteos bæredygtighedsstrategi er at være en aktiv partner i opbygningen af inkluderende samfund. I øjeblikket leverer Adapteo 775 skoler, 377 daginstitutioner og 71 hospitaler på tværs af Europa og tilbyder i alt 1,4 millioner kvadratmeter plads til læring, omsorg og indkvartering. Ved at arbejde tæt sammen med kommuner og andre interessenter forpligter Adapteo sig til at opbygge en tilpasningsdygtig infrastruktur, der kan hjælpe samfundene med at trives, selv i lyset af pludselige behov og ændringer.

Vores syn på bæredygtighed

Samfundet vil gennemgå enorme forandringer i de kommende år. Vores branche er ingen undtagelse, og vi har til hensigt at gå forrest med en cirkulær forretningsmodel og bæredygtige bygninger som en løsning både for samfundet og miljøet. Vores ambition er at blive et af de mest bæredygtige selskaber i branchen og tage føringen på vores område.

Vil du høre mere om bæredygtighed hos Adapteo?

Sammen kan vi bygge bæredygtige og fleksible løsninger. Ønsker du at tale med en af vores konsulenter? Vi er din samarbejdspartner og sammen finder den rette løsning til dine specifikke behov.

info@adapteo.dk

Kontakt os direkte

Kontakt os

Adapteo Nyheder

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er ...

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod ...