Bæredygtighed

GØR EN FORSKEL NU OG I FREMTIDEN

Hos Adapteo holder vi af miljøet og gør, hvad vi kan for at beskytte det. Ved at opføre energibesparende bygninger og sikre os, at vores produktion har et begrænset miljømæssigt aftryk, bidrager vi til, at der fremover vil være plads til at vokse, bygge og videreudvikle.

Energibesparende bygninger

Der, hvor vi virkelig kan gøre en forskel, er ved at bygge energibesparende faciliteter. Det indebærer, at vores pavillonløsninger forbruger så lidt energi som muligt. Gennem god isolering, lufttætte vinduer og døre samt brug af lavenergikilder såsom varmepumper og fjernvarme, sikrer vi, at vores løsninger er energibesparende.

Byggeri med træ

Nogle af vores moduler er bygget primært eller næsten udelukkende i træ. Dette reducerer modulernes CO2-aftryk, ligesom CO2-udledningen er lavere i forbindelse med produktion af træmoduler.

Spar elektricitet

Der er adskillelige måder at spare elektricitet på, når man anvender moduler. Vi har gjort det nemt at spare, og i vores nyeste moduler er den energibesparende LED-belysning kontrolleret af bevægelsescensorer, der automatisk slukker for lyset, hvis der ikke er nogen i rummet. Desuden anvender vi udelukkende energibesparende ventilationssystemer af høj kvalitet.

Adapteo bygger til leje

Midlertidige bygninger er et skoleeksempel på nutidens cirkulære økonomi. Når du lejer, sikrer du at bygningen får udtjent sit formål et andet sted, når du ikke længere har brug for den. Levetiden for hvert modul er omkring 30 år, hvilket betyder, at de kan blive lejet á fem forskellige omgange og hver gang fungere som en ny bygning.

Opførelse og nedrivning af permanente bygninger har alle dage påvirket miljøet, men med moduler er påvirkningen langt mindre.

Kompensation for klimaet

Udover at drive vores virksomhed lige så miljøbevidst, som vores bygninger er opført, kompenserer Adapteo for den CO2-udledning, vi er med til at forårsage. Et eksempel på vores klimakompensation er, at vi har plantet 5000 træer i Kenya. Projektet Kenya Agricultural Carbon har til formål at skabe nye kulstofdræn og hjælpe de lokale landmænd med at dyrke bedre afgrøder og i sidste ende øge deres indkomst gennem landbrug.