Cirkulært byggeri og genbrug: Modulløsningerne kan bygges, op- og nedskaleres, ændres, flyttes og genanvendes på få uger.
Når pladsbehovene ændrer sig på skoler, institutioner og kontorer, er Adapteos fleksible modulbygninger et oplagt valg:
”I en travl tid, hvor byggerier bliver forsinkede eller helt sat på hold – fordi materialepriserne stiger og der mangler håndværkere – kan vi levere færdige bygninger. Til brug i en periode eller permanent, og de kan stå klar lige så hurtigt, som man kan få byggetilladelsen igennem”, fortæller Claus Haastrup, Head of Sales i Adapteo.
Cirkulært byggeri
Når Adapteo udlejer og sælger modulbygninger, der kan tilpasses behovet er det altid ud fra virksomhedens cirkulære byggekoncept. Et kredsløb, hvor bygningerne efter endt brug ét sted renoveres og flyttes til et nyt sted.
”Samfundsudviklingen går på flere områder fra at eje til at leje, dele og genbruge ressourcer. Vores fleksible og klimasmarte bygninger matcher denne tankegang, og vi oplever en stigende interesse for denne type løsninger fra både den offentlige og private sektor. Nu får man en overskuelig driftsøkonomi og betaler kun for det, der er brug for”, siger Claus Haastrup.
Klare fordele for skoler
Afstandskravene i forbindelse med Corona skabte et akut behov for ekstra undervisningslokaler, og dem, der valgte Adapteos skolebygninger fik lokaler efter de nyeste krav til energieffektivitet, herunder belysning og ventilation. Dette er ifølge Claus Haastrup ikke altid tilfældet i de permanente bygninger med de budgethensyn, mange kommuner er nødt til at tage.