Adapteo Office

Fleksible kontorbygninger skaber plads til fremtidens arbejdsformer

Corona-pandemien har ramt virksomheder i alle brancher og størrelser. Mens mange er vendt tilbage til kontorlivet, er både eksperter og flere virksomheder blevet klar over, hvor stor en rolle, fleksibilitet spiller i hverdagen.

Fra oprindelig tekst fra Adapteo.de

Mange virksomheder var kun i stand til at holde deres virksomhed i gang ved at flytte driften til hjemmekontoret, og mange blev tvunget til at skabe nye rammer indenfor meget kort tid. Denne erfaring kommer til at ændre fremtidens måde at arbejde på, selv efter Corona. De vigtigste overvejelser, man kommer til at stå med, når man skal forme næste generations kontormiljøer, kommer ifølge et studie om erfaringer med hjemmekontorer fra Fraunhofer-Institut for Ledelse og Organisation IAO til at handle om, hvordan man kan kombinere kontor- og hjemmearbejde, samt om ændrede behov og nye muligheder:

– Alle, der ønsker at kombinere arbejde hjemme og i virksomheden, bør udvikle en ny arbejdsmodel, der passer til denne nye virkelighed. Medarbejderne bør motiveres til at bruge kontoret og samtidig er arbejdspladsen også delvist nødt til at tilpasse sig nye muligheder, mener Milena Bockstahler, Mitja Jurecic og Stefan Rief fra Fraunhofer-Institut for Ledelse og Organisation, IAO (1).

Fleksible kontorbygninger

Medarbejdere og arbejdsgivere er kommet til at sætte pris på hjemmekontoret. Dem, der ikke tillod deres medarbejdere at arbejde hjemmefra, i hvert fald lejlighedsvist før Corona, vil nu højst sandsynligt gøre det i fremtiden. Fordi medarbejderne ikke er mindre disciplinerede, produktive og motiverede på hjemmekontoret. Kommunikationsteknologi, hurtigt internet og arbejde i skyen er på ingen måde dårligere end stationære servere i kontorbygninger.

Det klassiske kontor vil ikke blive afskaffet, og hjemmekontoret vil fortsat have en fast plads i hverdagen – vi taler her om en hybrid arbejdsform. Og kontorer og nye arbejdsformer vil stadig udvikle sig.

Læs mere: Adapteo kåret som Eliteleverandør 2021

Modulbygninger som et moderne, fleksibelt alternativ

– I topmoderne kontorer i 2025 vil brugerne have en lang række muligheder. I indretningen er det vigtigt at understøtte kontorets og medarbejdernes effektivitet og trivsel via god akustik, optimal belysning og ventilation. Fokus er ikke længere kun på hvordan den enkelte arbejdsplads udnyttes, mener Wilhelm Bauer m.fl. (2).

De krav, de nye arbejdsformer stiller til kontorbygninger, er høje og til tider svære at leve op til med eksisterende bygninger. På mellemlang sigt vil det konventionelle nybyggeri næppe være i stand til at imødekomme efterspørgslen. Ombygning af eksisterende bygninger er normalt begrænset og indebærer en stor indsats og store omkostninger.

Her kommer modul- og pavillonbygninger ind som et moderne og fleksibelt alternativ. De er kendetegnet ved omkostningseffektivitet og minimal byggetid sammenlignet med et konventionelt byggeri. De tilbyder også den høje grad af fleksibilitet, moderne arbejdsformer kræver.

– Både kapaciteten i en modulopbygning, der består af individuelle moduler og indretningen af rummene kan tilpasses til individuelle behov, siger Claus Haastrup, Head of Sales i Adapteo A/S, der udbyder fleksible kontorløsninger som et modulært udlejningssystem.

Adapteo0606-Edit-2_Stellan-Stephenson-LowresolutionWEB

Kontormoduler som en permanent løsning eller et midlertidigt alternativ

Som leverandør af modulbygninger til offentlige og private virksomheder, opfører Adapteo også kontorbygninger, både som et permanent alternativ til almindelige bygninger og som en midlertidig løsning. På den måde kan virksomheder beslutte, om de ønsker at bygge bro mellem en klassisk kontorbygning med en lejeaftale, dække kortsigtede pladsbehov eller få fordel af fleksibiliteten i en modulbygning på lang sigt.

Det tekniske udstyr kan tilpasses individuelle behov – fra design af facader og glaspartier til akustiklofter, belysning, aircondition mv., der opfylder de højeste krav til arbejdsmiljøet. Med hensyn til en kontorbygnings betydning for virksomhedens image, er en modulbygning på ingen måde ringere end en konventionel bygning.

 

Kilder:
(1): „Homeoffice Experience – eine empirische Untersuchung aus Nutzersicht während der Corona-Pandemie“; M. Bockstahler m.fl.; Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation IAO; Stuttgart; 2020 http://publica.fraunhofer.de/eprints/urn_nbn_de_0011-n-6055969.pdf

(2): „Arbeitswelten 4.0 – Wie wir Morgen arbeiten und leben“; Wilhelm Bauer, Jörg Kelter, Udo-Ernst Haner, Mitja Jurecic; Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation IAO, Stuttgart; 201

Adapteo Nyheder

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er ...

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod ...