Svanemærkning hos Adapteo

Svanemærket

Vidste du, at de fleste danskere opholder sig indendørs 80-90 procent af deres tid?
Vores arbejdspladser, vores hjem og vores institutioner danner rammen om en betydelig del af tilværelsen. Derfor er det afgørende for vores livskvalitet og sundhed, at de bygninger, der favner os i hverdagen, gør det med størst mulige omtanke for os og for miljøet.

Netop hensynet til miljø og mennesker er grundtanken i både et svanemærket byggeri – og hos Adapteo. Derfor har vi licens til at opføre svanemærkede modulløsninger.

Herunder kan du få svar på de fleste spørgsmål om, hvad Svanemærket er, og hvilke krav det skal opfylde.

Hvad er et svanemærket byggeri?

Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden, og det er din garanti for, at byggeriet lever op til skrappe krav i alle relevante faser af produktets livscyklus. Fra råvarer og produktion til brug, bortskaffelse og recirkulering. Det er afgørende for at kunne mindske det samlede aftryk på miljø og klima.

Et svanemærket byggeri er således en del af et bæredygtigt, cirkulært kredsløb, hvor man hele tiden tænker et skridt videre.

Hvilke krav er der til svanemærket byggeri?

Vælger du et svanemærket byggeri, kan du være sikker på, at det lever op til en lang række høje krav:

 • Høje krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer og kemiske produkter.
  Det vil sige krav til alt fra f. eks. maling, fugemasse og dampspærre til isolering, gulvbelægning og vinduer. Bygningen skal være uden sundhedsskadelig risiko for både dig, der bygger, dig, der bor, arbejder eller går i institution i bygningen, og dig, der måske en dag river den ned igen.
 • Lavt energiforbrug.
  Vælger du et svanemærket byggeri, vil du kunne se det på både bygningens klimabelastning og på energi-regningen. Et svanemærket byggeri skal nemlig have et dokumenteret lavt energibehov.
 • Godt indeklima.
  Der er desværre i dag en del byggerier, ikke mindst institutioner og arbejdspladser, som har vist sig at være usunde at opholde sig i på længere sigt. Det gør Svanemærket byggeri op med. Her stilles nemlig høje kriterier til blandt andet ventilation, fugtsikring, dagslys og byggematerialer, som ikke må afgasse skadelig kemi. Det kan du blandt andet se med det blotte øje i Adapteos fleksible modulløsninger i form af:

  • Ventilation med centralsystem
  • Skråloft med lydabsordent
  • God akustik
  • Høj rumhøjde
  • Skjult rørføring

Hvilke bygningstyper kan svanemærkes?

Vores fleksible, svanemærkede moduler kan danne ramme om alt fra etagebygninger, skoler, daginstitutioner og huse.

Nyheder fra Adapteo

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er ...

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod ...