Nyhed

Adapteo Group køber udlejningsvirksomheden i JYTAS

  • 2 min læsning
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Adapteo Group køber udlejningsvirksomheden i JYTAS</span>

Adapteo

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er en af Danmarks ældste byggevirksomheder. Handlen styrker Adapteos markedsposition på det fragmenterede danske marked og bidrager yderligere til at udvide Adapteos portefølje og udbud i Danmark.

Adapteo Group, som er den førende leverandør af tilpasningsdygtige rumløsninger til social infrastruktur, har indgået aftale om køb af JYTAS’ udlejningsvirksomhed, som er et fremtrædende udlejningsfirma for modulbyggeri i Danmark. Dette strategiske opkøb markerer et vigtigt skridt i Adapteos mission om at udvide sin tilstedeværelse, kompetencer og premium-tilbud på det danske marked.

JYTAS’ udlejningsvirksomhed har opnået et enestående ry for sin overlegne kvalitet og hurtig levering i hele landet. Med speciale i modulbyggeri til kontorer, skoler og sundhedsapplikationer og med over 50.000 kvm til leje har JYTAS’ udlejningsvirksomhed udviklet en robust udlejningsvirksomhed, der genererer en lejeindtægt på 80 millioner danske kroner i 2023. Virksomhedens forpligtelse til langsigtede lejekontrakter sikrer stabilitet og pålidelighed for sine kunder.

Købet af JYTAS' udlejningsforretning markerer en vigtig milepæl for Adapteo og udgør en betydelig mulighed for at forbedre vores tilbud i Danmark. Deres ekspertise inden for social infrastruktur og bæredygtighed stemmer perfekt overens med vores forpligtelse til at levere højkvalitets, tilpasningsdygtige og cirkulære bygninger. Dette strategiske skridt styrker ikke kun vores markedsposition i Danmark, men skaber også grundlaget for at forfølge lignende muligheder på andre markeder," siger Johanna Persson, administrerende direktør i Adapteo Group.

 

“Jytas har i flere år været dedikeret til udvikling af high-end modulbyggeri. Disse bygninger er alle designet til at blive genbrugt, hvilket muliggør en høj grad af cirkularitet, som er i overensstemmelse med de stadig stigende bæredygtighedsinitiativer, der driver byggebranchen. Gennem samarbejdet med Adapteo sigter JYTAS mod at fastholde sin nuværende høje vækstbane og vil kunne spille en endnu større rolle i at understøtte kundernes omstilling til grønnere bygningsløsninger”, siger Christian Torp, CEO i JYTAS.

Det er en kæmpe milepæl for os. Ikke alene er JYTAS A/S’ moduludlejningsforretning i overensstemmelse med vores strategiske mål, men de åbner også døre inden for premium modulbyggeri og nye kunder. Jeg er dybt stolt og begejstret over de muligheder, de giver”, siger Andreas Löfgren, administrerende direktør i Adapteo Danmark.

Udvider det geografiske aftryk

Adapteo fortsætter med at udvide sit geografiske fodaftryk både organisk og uorganisk i hele Europa. I 2020 købte Adapteo Dutch Cabin Group, en fremtrædende aktør med aktiviteter i Holland, Tyskland og Belgien. Dette opkøb markerede en betydelig udvidelse af Adapteos tilstedeværelse i disse nøgleregioner. Derudover udvidede Adapteo sin indflydelse i Norge gennem det strategiske opkøb af Stord Innkvartering, og i slutningen af 2021 styrkede Adapteo sin position i Danmark yderligere ved at erhverve de modulære bygningsaktiver i Ajos.

Transaktionen forventes gennemført i 2. kvartal af 2024.

JYTAS fortsætter i Danmark

Efter frasalget af udlejningsforretningen fortsætter JYTAS sin aktivitet ved at udvikle og sælge modulbyggerier af høj kvalitet med lave LCA-numre. JYTAS vil blandt andet fortsat sælge og opføre bygninger, der er certificeret efter Svanemærket og DGNB-standarderne.