Beboelsesmoduler giver husly til boligløse studerende

I Sønderborg har man satset på fleksible bygninger indrettet som studieboliger. Den midlertidige løsning er med til at løse udfordringen med boligmangel blandt de mange unge, der ved studiestart pludselig stod og manglede tag over hovedet.

Boligmangel har det med at kaste en skygge over studiestarten for mange unge, når de står overfor det nye kapitel som studerende. Og til februar byder studiestederne igen nye studerende velkomne, der fra den ene dag til den anden kan komme til at mangle tag over hovedet. Især i Sønderborg har den både massive og pludselige efterspørgsel efter studieboliger meldt sig på banen, særligt efter at en række nye og populære universitetsuddannelser har fået endnu flere unge til at strømme til byen.

Hurtig levering og etablering

Det kan StudieBolig Syd, der administrer kollegier i Sønderborg Kommune, nikke genkendende til. For at komme den akutte boligmangel til livs og imødekomme det ekstra store boligbehov op til studiestarten i september har de måttet tænke ud af boksen. Her er fleksible bygninger indrettet som studieboliger blevet en del af løsningen – den eneste løsning, som kunne lade sig gøre inden for rammerne.

På grund af det pludselige og uforudsete behov havde vi brug for en løsning, der kunne leveres og etableres inden for en kort periode. I den sammenhæng var de fleksible studieboliger fra Adapteo ikke bare den rigtige, men også den mulige løsning, fortæller Niels Møller, der er direktør for StudieBolig Syd.

Ekstraordinært behov for boliger

Behovet for hurtig levering og opsætning af studieboligerne var afgørende. Og mens aftalen blev indgået i starten af august sidste år, kunne de første studerende flytte ind allerede den 15. september i de i alt 50 boliger, som straks blev besat.

– Vi oplever altid sæsonudsving, ikke mindst i den store indflytningsmåned september. Men alligevel stod vi i en situation, hvor vi ved sommerens studiestart havde udtømt de naturlige muligheder for at få bosat de studerende, fortæller Niels Møller og fortsætter:

– Fordi der pludselig opstod et behov, som ikke var forudset, valgte vi at tilbyde de studerende tag over hovedet i form af fleksible studieboliger. Og vi mærker, at de studerende værdsætter, at der er en bolig til dem.

Billede 2

Et af Adapteos beboelsesmodul fra set indefra.

De nye fleksible studieboliger i Sønderborg er indrettet småt, men godt, og indeholder alt en studerende har brug for på de 18 kvm, herunder opholdsrum, tekøkken samt toilet og bad.

– Som leverandør af fleksible bygninger ved vi, hvor afgørende det er at kunne træde hurtigt til. Studieboligerne i Sønderborg er et godt eksempel, hvor fleksibilitet er med til at løse en boligudfordring, og hos Adapteo er vi glade for at være med til at sørge for, at de studerende får nogle gode boliger med sundt indeklima og de nødvendige faciliteter, fortæller Ole Henriksen, der er Senior Projekt konsulent hos Adapteo.

For yderligere information, kontakt: 

Katja Rundqvist
Marketing Manager
+45 70 90 90 40
katja.rundqvist@adapteo.com

Adapteo Nyheder

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er ...

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod ...