Skal huse over 1200 arbejdere ved Femern-Bælt tunnellen

Adapteo bygger Danmarks største lavenergi camp

Adapteo har opført en camp, som skal huse over 1200 arbejdere, der er med til at bygge Femern Bælt-tunnellen mellem Danmark og Tyskland. Campen der kaldes “Håndværkerbyen” ligger i Rødby og består af 500 fleksible og møblerede hjem, der vil fungere som midlertidig indkvartering for projektets mange entreprenører. Campen bliver den største installation af lavenergiboliger i Danmark.

Femern Bælt-tunnellen, et 18 km langt projekt, forventes færdiggjort i 2029. Håndværkerbyen i Rødby vil være en arbejdsby i flere år, og de mange entreprenører, der bygger tunnelen, skal kunne huse deres medarbejdere. Dette behov kan langt fra dækkes af eksisterende hoteller og lejeboliger, hvofor man har valgt at opføre denne lavenergi camp. Campen har 12.000 kvm bolig- og fællesfaciliteter. Jens Schmidt, seniorprojektleder hos Adapteo fortæller, at investeringen i solcellerne vil være fuldt tilbagebetalt på bare fire år.

Alle bygningerne overholder energirammerne for lavenergikonstruktion i overensstemmelse med de danske bygningsreglementer. Disse regler kræver blandt andet, at modulerne kun bruger lidt under 30 kW pr. kvadratmeter om året. Kravene opfyldes ved at bruge varmepumper med en høj SCOP-værdi og solpaneler. SCOP-værdien viser, hvor effektiv en varmepumpe er til at levere varme i løbet af et helt år.

I alt har Adapteo installeret 1200 solpaneler på bygningerne i Håndværkerbyen. På bare seks måneder kan solcellerne producere mere elektricitet end det, der bruges, og den overskydende elektricitet kan sælges til el-nettet. Dette gør solpanelerne til en god investering både for klimaet og for Adapteos bundlinje.

De langsigtede besparelser på energi- og vedligeholdelsesomkostninger gør dem til en omkostningseffektiv og bæredygtig løsning på lang sigt, selvom de indledende byggeomkostninger til bæredygtige boligcamps kan være højere end traditionel indkvartering af håndværkere. Derudover kan de afhjælpe indkvarteringsmuligheder i områder, hvor traditionel boligkapacitet kan være begrænset eller dyr.

“Cirkularitet er kernen i Adapteos forretningsmodel. Når de ikke længere er nødvendige på dette sted, vil både bygninger og solpaneler bliver genanvendt i andre projekter,” fortæller Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer, Adapteo.

Håndværkerbyen i Rødby er den første større installation af Adapteos tilbud om solenergi som en service, der er tilgængelig for både eksisterende og planlagte modulbygninger. Solenergi som en service er en del af de valgfrie tilvalgsløsninger og tjenester, der er tilgængelige for alle Adapteos kunder. Udover solpaneler tilbyder Adapteo også services som Facility Management, Uddannelses- og Kontorudstyr, Varmepumper med mere.

The Fehmarn Belt tunnel, an 18 km-long project, is set to be completed by 2029. The Craftsman City in Rødby will be a working city over several years, and the many contractors building the tunnel need to accommodate their employees. This need is far from covered by existing hotels and rental housing, hence the construction of the low-energy camp. The camp has 12,000 square meters of housing and communal facilities. Jens Schmidt, Adapteo Denmark’s senior project manager, said that the solar panels will have a full return on investment in just four years. 

Flere artikler

Samfundet udvikler sig, og demografien ændrer sig. Det er blevet stadig mere udfordrende at forudsige behovene for social infrastruktur. Med ...

Vi er nysgerrige på dine behov

Vil du høre mere om, hvordan vi sammen kan bygge bæredygtige og fleksible løsninger, eller vil du tale med en fra vores salgsteam? Vi står klar til at samarbejde med dig om at finde den rette løsning til dine specifikke behov.

 

For yderligere information, kontakt: 

Katja Rundqvist
Marketing Manager
+45 70 90 90 40
katja.rundqvist@adapteo.com

Udfyld og få nyheder på mail

Adapteo Nyheder

I Sønderborg har man satset på fleksible bygninger indrettet som studieboliger. Den midlertidige løsning er med til at ...

Er din organisation klædt på til at konstant skiftende behov og betingelser? Vi tror på, at der er en ...