
Med en CO2-reduktion på 20%, 100% vedvarende energi i driften og øget genbrug af moduler viser Adapteos netop udgivet bæredygtighedsrapport for 2024, hvordan cirkulære løsninger kan levere både lavere klimaaftryk og større samfundsværdi.
Adapteo Group har offentliggjort sin bæredygtighedsrapport for 2024
I vores rapport for 2024 redegør vi for vores fremskridt inden for miljømæssig performance, social værdiskabelse og ansvarlig virksomhedsdrift. Rapporten dokumenterer også fremskridt i forhold til social effektmåling og styrket ESG-rapportering – i tråd med de forventede krav i EU’s CSRD-regulering.
I 2024 leverede Adapteo fleksible modulløsninger til omkring 250.000 slutbrugere – med fokus på uddannelse, pleje og lokalsamfundets infrastruktur. Samtidig faldt den samlede udledning af drivhusgasser med 20% fra 101.944 tCO₂e til 81.804 tCO₂e. CO₂-intensiteten pr. kvadratmeter blev reduceret med 25%, og hele 30% målt i forhold til omsætning.
Resultaterne er opnået gennem bl.a. implementeringen af opdaterede klimaregnskabsmetoder fra Science Based Targets initiative (SBTi) og en komplet livscyklusvurdering af Adapteos modulportefølje – begge vigtige skridt mod tredjepartsvalidering af virksomhedens klimamål.
“Årets resultater viser, at cirkularitet og CO₂-reduktioner ikke blot er fremtidige ambitioner – de er en del af vores daglige drift. Implementeringen af SBTi-metoden, kombineret med en komplet livscyklusvurdering og dokumenterede reduktioner i CO₂-intensitet, sætter os i en stærkere position til at træffe videnskabeligt funderede beslutninger,” udtaler Dr. Lina K. Wiles, Chief Sustainability Officer hos Adapteo Group.
Hos Adapteo Danmark er der også stor begejstring for den nye bæredygtighedsrapport:
”Vi ser en tydelig efterspørgsel i Danmark efter løsninger, der kan leveres hurtigt og med lavere klimaaftryk – særligt inden for skole- og plejebyggeri. Den nye erklæring dokumenterer, at vi rykker på de områder, der betyder noget for både vores kunder og samfundet. Når vi kombinerer fleksibilitet, cirkularitet og dokumenteret lav CO₂-udledning, skaber vi reel værdi lokalt,” udtaler Henriette Brune, Head of Sales and Marketing i Danmark.
Nøglemilepæle fra 2024 inkluderer:
- 100 % af elforbruget i hele driften stammer fra certificeret vedvarende energi
- 5-stjernet GRESB-rating – Adapteo rangerer højest blandt sine branchekolleger inden for miljø, social ansvarlighed og governance (ESG).
- Komplet livscyklusvurdering (LCA) gennemført for Adapteos modulportefølje – en vigtig base for at præcisere CO₂-modeller og produktudvikling.
- 61 % af leveret plads bestod af genbrugte moduler. 67 % af udgående materialer blev genbrugt eller genanvendt, og kun 3 % endte på losseplads – et skridt tættere på Adapteos mål om nul deponering i 2030.
- Forbedret rapportering om virksomhedsledelse i overensstemmelse med de kommende krav i EU’s CSRD-direktiv.
- 20 % reduktion i udledning af drivhusgasser – fra 101.944 til 81.804 tCO₂e.
Måling af social værdi i praksis
I 2024 igangsatte Adapteo pilotprojekter med måling af social effekt på to nøgleprojekter i Tyskland og Sverige. Her blev økonomiske data kombineret med input fra interessenter for at få en bedre forståelse af de bredere samfundsmæssige fordele ved fleksible modulløsninger.
“Cirkularitet er en del af vores DNA. Det præger, hvordan vi bygger, hvordan vi leverer – og hvordan vi vokser,” siger Johanna Persson, CEO hos Adapteo Group og uddyber:
“Vi fortsætter med at skalere en forretning, der både har samfundsmæssig relevans og kommerciel robusthed. Vores model – baseret på fleksibilitet, cirkularitet og lav CO₂-udledning – viser sin styrke i nutidens marked. Resultaterne afspejler ikke blot miljømæssige fremskridt, men også en konsekvent og målrettet eksekvering på tværs af markeder. I takt med stigende efterspørgsel på fleksibel og fremtidssikret infrastruktur, står vi stærkt til at lede med både integritet og effekt.”
Adapteos bæredygtighedsrapport for 2024 understreger Adapteos rolle som en nøgleaktør inden for social infrastruktur – især inden for skoler, plejetilbud og midlertidig genhusning. Samtidig viser erklæringen, hvordan den økonomiske modstandskraft styrkes gennem lavere udledninger, reduceret ressourceforbrug og dokumenteret ESG-performance.