Reference case

Adapteo leverer boliger til ny pavillonby i Sydhavnen for ukrainske flygtninge

Bådehavnsgade, der ligger i Sydhavnen København, får denne sommer nye beboere. Når knap 800 ukrainske flygtninge flytter ind i Bådehavsgade, i København den midlertidige pavillonby i den københavnske bydel, bliver det blandt andet i moduler fra Adapteo.

“Byggeriet passer rigtigt godt til Adapteo, fordi vi er vant til at arbejde med store, fleksible projekter, der skal kunne tilpasses de enkelte behov. Kommunen ønskede et tilpasningsdygtigt og let skalerbart byggeri, der som udgangspunkt skal stå der i tre år. Og det er jo vores spidskompetence.”

– Ümit Kütük, projektleder hos Adapteo.

Københavns Kommune har gjort en stor indsats for at huse de mange ukrainske flygtninge, der er kommet til Kommunen det sidste års tid. I starten af året vandt Adapteo udbuddet om at levere i alt 95 moduler, der skal huse 200 af de nye beboere. Den midlertidige pavillonby i Sydhavnen skal fungere som bolig for de omkring 800 ukrainske flygtninge de næste tre år.

“Vi er glade for at kunne bidrage til det vigtige projekt, og hjælpe med boliger til de ukrainere, der nu får et sted at bo, der tager højde for dem og deres behov”, fortæller Ümit Kütük, projektleder hos Adapteo.

“Projektet er designet som 4 bygninger, hvor den første bygning 2A består af 18 moduler i 2 etager, 2B bestående af 39 moduler i 3 etager, 2C bestående af 18 moduler i 2 etager og 2D bestående af 20 moduler i 2 etager. I midten har vi en træterrasse på ca. 800 kvm med et muldbed egnet til dyrkning af grøntsager, urter og blomster.

– Ümit Kütük, projektleder hos Adapteo.

 

Byen vil bestå af i alt fire klynger, hvor Adapteo leverer moduler til den ene af dem. Bygningerne består af værelser med fællesbad og køkken samt et udendørsområde med en stor terrasse i midten, der skal samle de fire bygninger. Tilsammen vil de fire klynger have i alt 350 værelser.

Adapteo tog de første spadestik af totalentreprisen i midten af april, hvor der blev klargjort til fundamenter, kloak, el og vand. Allerede i starten af maj blev de første moduler sat op i pavillonbyen. Boligerne, der er leveret af Adapteo, står klar til indflytning i juli i år, mens resten af pavillonbyen forventes færdig d. 1. september.

Udover den nye pavillonby i Bådehavnsgade har Adapteo også leveret moduler til den midlertidige pavillonby ’Maguritten’ i Køge. ’Maguritten’ blev indviet i april 2023 og huser omkring 100 ukrainere.

Adapteo Nyheder

I Sønderborg har man satset på fleksible bygninger indrettet som studieboliger. Den midlertidige løsning er med til at ...

Er din organisation klædt på til at konstant skiftende behov og betingelser? Vi tror på, at der er en ...