Levering og drift af boligbygninger

Boligbyggerier leveres og drives effektivt og fleksibelt

30.000 kvadratmeter her og 30.000 kvadratmeter der. Boligbyggerier med moduler fra Adapteo leveres og drives effektivt og fleksibelt.

Tekst af Frank Ulstrup.

Der er langt fra tidligere tiders skurvognsbyer til de håndværkercamps, Adapteo leverer i dag.

Dagens modulbyggerier lever nemlig ikke blot op til gældende standarder for permanent byggeri, de tilbyder også alle de bekvemmeligheder, man er vant til hjemmefra – herunder ikke mindst privatliv.

Effektiv levering og drift af boligbyggerier

Rygende travlt

Den pointe har flere og flere fået øjnene op for, hvilket er én af grundene til, at der i Adapteo er rygende travlt, fortæller International Operations Manager, Yoga Yallapragada:

– I Hillerød Camp, vi har opført i forbindelse med hospitalsbyggeriet i Nordsjælland, har alle værelser eksempelvis WiFi, og de op til 200 håndværkere, der er plads til, har haft to boligtyper at vælge imellem. Enkeltværelser med eget badeværelse og tekøkken – og bofællesskab med op til 12 personer.

– Det, at der er valgmuligheder, og at modulbyggeriet indvendigt fremstår som et helt almindeligt lejlighedskompleks betyder rigtig meget for mange af beboerne, siger han og fortæller, at Adapteo både har stået for projektering og drift af campen.

Næsten som på hotel

I forbindelse med byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge, står Adapteo også for driften af de mange moduler, der giver plads til op til 140 håndværkere.

I den forbindelse nævner Yoga Yallapragada, at driften som regel også inkluderer rengøring – altså næsten lidt som på et hotel.

– Ja, det er faktisk lidt derhen ad, smiler han og uddyber:

– Det hele handler jo om at få tilværelsen for de udstationerede håndværkere gjort så behagelig som overhovedet muligt. De skal sove, spise og bo godt, så de kan løse den opgave, de er på.

Håndværkercamp fra Adapteo

30.000 m2 boligbyggeri

Et andet sted, hvor Adapteo dog ikke står for driften, men til gengæld har leveret ikke mindre end 30.000 kvadratmeter modulbyggeri er ved Femern Bælt-forbindelsen.

Der er som bekendt tale om det største anlægsprojekt i Danmark nogensinde, og det er FLC Tunnel Group North I/S, der for Femern A/S står for opførelsen af Femern Bælt-tunnelen. Den kæmpestore håndværkerby, der er beliggende i Rødbyhavn, har derfor fået navnet FLC Village.

Med sine 30.000 kvadratmeter fordelt på ca. 1300 værelser er faciliteterne ved Femern Bælt også den største ordre i Adapteos historie:

– Det er en særdeles omfattende opgave – ikke mindst fordi den midlertidige by også omfatter rekreative områder og modulbygninger med alle tænkelige fritidsfaciliteter såsom fitness, spillerum, frisørsalon, minimarked og kantiner med professionelle køkkener, siger Yoga Yallapragada og nævner, at lejeperioden forventes at løbe frem til 2027.

Læs mere: Seneste nyt om Femern

Hurtigt, fleksibelt og hensigtsmæssigt

På spørgsmålet om, hvorfor FLC Tunnel Group valgte Adapteo som leverandør, smiler Yoga Yallapragada:

– Det skal du næsten spørge dem om. Men én af årsagerne var i hvert fald, at vi kunne tilbyde en samlet løsning med stor fleksibilitet og hensigtsmæssige indretninger. I samarbejde med FLC har vi udviklet og optimeret designet for at imødekomme alle behov til den daglig anvendelse, og for at sikre gode boliger og rekreative områder af høj kvalitet.

– Vi er glade for og ydmyge over at få mulighed for at være en del af realiseringen af tunnelen, og det er dejligt at se hvordan bygningerne spiller sammen, lyder det fra Yoga Yallapragada.

Adapteo Nyheder

Adapteo Group har indgået aftale om at overtage udlejningsvirksomheden i JYTAS A/S, som tilbyder premium modulbyggeri og er ...

De gamle C40-moduler, der i 15 år har fungeret som skoler, kontorbygninger, camps og andre former for beboelse, stod ...