Adapteos første bygninger ved Femern Bælt-tunnelen er klar til indflytning

Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen, verdens længste vej- og togforbindelse på bunden af havet mellem Danmark og Tyskland, er i gang. Adapteo er blevet valgt til at levere fleksible bygninger til den 30.000 kvadratmeter store by, FLC Village, i Rødbyhavn. Byen bliver opført for at kunne give de tusinder af mennesker, der arbejder med projektet, boliger, faciliteter og rekreative rum. Til det formål har Adapteo designet helt nye bygninger, og de første vil være klar til indflytning i sensommeren 2021.

For at fremhæve den mest bæredygtige, innovative og sikre transport, vi har – toget – har EU udnævnt 2021 til “Jernbanens År”. Det falder godt sammen med, at det også er et skelsættende år med et af Europas største infrastrukturprojekter, den nedsænkede Femern Bælt-tunnel som en fast forbindelse mellem Rødby i Danmark og Puttgarden i Tyskland.

Den 18 kilometer lange vej- og jernbanetunnel forventes at have stor indflydelse på den svenske industri, da den gør det muligt at rejse fra Øresundsregionen til Hamborg på kortere tid end til Stockholm. Opførelsen af tunnelen skaber også nye jobmuligheder i Danmark.

For at give arbejderne boliger, faciliteter og rekreative rum, er FLC Village i Rødbyhavn i øjeblikket under opførelse. FLC Tunnel Group North I/S, et Joint Venture udpeget af ejeren Femern A/S, der er ansvarlig for byggeriet af Femern Bælt-tunnelen, har tildelt Adapteo opgaven med at levere fleksible bygninger til tunnelbyen.

”Vi er meget stolte af at kunne tilbyde fleksible boliger og rekreative rum i høj kvalitet til de mennesker, der arbejder med dette enorme infrastrukturprojekt. Det er den største ordre i Adapteos historie, og vi er glade for og ydmyge over at få mulighed for at være en del af realiseringen af tunnelen. Projektet vil skabe endnu bedre sammenhæng mellem de nordiske lande og resten af Europa,”

siger Phillip Isell Lind af Hageby, administrerende direktør i Adapteo Group.

Den 30.000 kvadratmeter store landsby, FLC Village, vil komme til at byde på alt fra boliger, fitnesscentre, minimarkeder, frisører og sociale mødesteder med fritidsaktiviteter som spil og billard til omklædningsrum og kantiner med professionelle køkkener. Örjan Berg hos Adapteo er ansvarlig for designet af bygningerne, der er specielt udviklet til dette formål. I øjeblikket er han på pladsen i Danmark for at supportere projektet.

​”Bygningerne er 9×3 meter og inkluderer et privat værelse til beboeren, et badeværelse med brusebad og toilet samt rekreative rum og udendørs terrasser på begge etager. Det er ikke noget, vi har gjort før, så det er dejligt at se, hvordan bygningerne spiller sammen, ”siger Örjan Berg, produduktchef i Adapteo Sverige.

Frem til 2023 vil i alt 42 nye bygninger gradvist blive afsluttet, og arbejdere ved Femern Bælt-projektet vil således efterhånden kunne flytte ind.

Adapteo insights.

Fleksible skolebygninger giver plads til udvikling og læring

Adapteos fleksible skolebygninger kan indrettes med en skræddersyet grundplan i op til tre etager, med klasseværelser og lokaler ...
  • Nyhed

Individuelle modulløsninger skræddersys til behovet

Fleksibilitet, skræddersyet tilpasning, økonomisk frihed og naturligvis kvalitet betyder en hel del for oplevelsen, når det gælder ...
  • Nyhed