Billede-4 (1)

Pavillonmoduler fra Adapteo løser pladsproblemer i pandemiramt sundhedssektor

Coronakrisen har givet behov for mere plads på landets hospitaler. Hos pavillonvirksomheden Adapteo har man stor erfaring i løsninger indenfor pavillonbyggeri til sundhedsvæsenet.

 

Da coronakrisen blev en realitet i marts, måtte sundhedsvæsenet lynhurtigt omstille sig til en ny og skræmmende virkelighed. Det krævede fleksibilitet og ekspertise – både internt og hos samarbejdspartnerne i det danske erhvervsliv.

En af dem er Adapteo. Virksomheden er en af de helt store spillere indenfor pavillonbyggeri, der bruges til blandt andet medarbejdercamps, midlertidig genhusning – og altså til hospitals- og sundhedsløsninger. Her var man klar til at handle hurtigt, da Regionshospitalet Randers henvendte sig med et ønske om et pavillonmodul, der kunne bruges som testrum.

– De havde et akut behov. Aftalen blev lukket om formiddagen, og leverancen startede om eftermiddagen. Det stod klar til brug samme aften, siger Mads Blom, der er CEO for Adapteo.

Pavillonmodulet opfylder naturligvis alle de krav, der er til almindeligt byggeri – blandt andet inden for ventilation, isolering og brandsikkerhed. Desuden giver anvendelsen på hospitaler også behov for ekstra fokus på rengøringsvenlighed og tilgængelighed.

– Vi leverede et beboelsesmodul til Randers. Det er en rimelig enkel enhed, der blot skal have tilsluttet installationer, så er de klar til brug. De har eget badeværelse, så hvis patienterne havde behov for et toilet, skulle de ikke andre steder hen med den risiko for smittespredning, der ville være, siger Mads Blom.

Adapteo har siden leveret corona-løsninger til flere hospitaler landet rundt.

 

Region Hospital Randers

- Det går fra enkelte enheder, der er forholdsvist simple at sætte op, og til større pavillonløsninger med blandt andet screeningsrum. De kan ikke sættes op dag til dag, men vi har kunnet klare det i løbet af en uge, selv om leveringstiden på større opgaver ofte er tre-fire uger. Det kræver, at alt kører smidigt, siger Mads Blom.

Greve Lager
Godt kendskab til sundhedsvæsenet
Ekspertisen inden for sundhedsvæsenet er ikke opstået med pandemien. Herlev Hospital har i årevis brugt pavillonløsninger fra virksomheden til blandt andet undersøgelsesrum, fertilitetsklinik og kontorer, og siden 2019 har Psykiatrisk Afdeling i Svendborg huset 40 patienter i en beboelsesløsning.

– Det stiller særlige krav at lave sådan en leverance. Der er mange specielle regler, der skal overholdes, når det drejer sig om psykisk syge borgere. Blandt andet skal man fjerne risikoen for selvskade og have meget fokus på brandsikkerhed. Heldigvis har vi medarbejdere med specifik viden inden for mange områder, og når vi leverer, er det altid i tæt dialog med kunden. Sygehusene har dygtige tekniske afdelinger, der ved, hvad de ønsker, og hvad det hele skal leve op til, siger Mads Blom.

Pavillonløsninger kan også løse pladsmangel i skoler

Sundhedsvæsenet er ikke ene om at have midlertidige pladsproblemer på grund af corona-epidemien. Når landets folkeskoler skal åbne for de ældste klassetrin uden at overskride reglerne for social afstand, vil det mange steder være nødvendigt at finde løsninger.

Her vil pavillonløsninger være en oplagt løsning, mener Mads Blom.

– Det næste bliver da også, at vi begynder at snakke med kommunerne om vore løsninger, når skolerne bliver genåbnet med øgede pladskrav, siger direktøren, der påpeger, at de fleste skoler normalt har arealer, der enkelt kan huse midlertidige pavillonbebyggelser.

Adapteo insights.

Adapteo bygger boliger til bygningsarbejdere på Femern Bælt-projektet

Hvordan huser man hundredvis af bygningsarbejdere på et af Danmarks største anlægsprojekter? Ved Femern bælt-tunnelprojektet blev ...

Vokseværket fortsætter hos Adapteo

Adapteo fortsætter med tilgangen af flere nye medarbejdere, der skal ruste organisationen til et begivenhedsrigt 2022 for levering af ...