Adapteos kontorhotel danner rammen om Danmarks nye videnscenter.

Dørene er nu officielt slået op til Femern Videns- og læringscenter, der i sidste uge blev indviet med ministerbesøg ved siden af Danmarks største byggeplads. Videnscentret er rykket ind på øverste etage i pavillonleverandøren Adapteos kontorhotel i Rødbyhavn.

“Det er stort at kunne byde Femern Videns- og Læringscenter velkommen som en del af vores kontorhotel, hvor det uden tvivl vil bidrage til den summen af liv, det høje aktivitetsniveau og den professionalisme, der i høj grad er kendetegnende for husets atmosfære”, fortæller Andreas Löfgren, Country Manager hos Adapteo.

Den røde snor er blevet klippet til Femern Videns- og Læringscenter. Dermed er Danmark blevet et videnscenter rigere, der skal være et pejlemærke for fremtidens grønne byggeri og infrastrukturprojekter. Til den officielle indvielse, der fandt sted torsdag den 1. september i Rødbyhavn, deltog udover erhvervsminister Simon Kollerup de involverede partnere samt en skare af interesserede fremmødte.

Etableringen af videnscentret er muliggjort af partnerne bag Fyrtårn Femern, der tæller DTU, WE BUILD DENMARK, Odense Robotics, Zealand, Roskilde University, Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development samt de øvrige partnere i Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling: Business Lolland-Falster, Copenhagen Capacity samt CELF og de øvrige erhvervsskoler i Region Sjælland.

At det nye center er beliggende ved siden af den enorme byggeplads skaber en særlig grobund for vidensopsamling, forskning og læring, der rækker helt ud til virksomhederne.

“Som en af partnerne bag det nye videns- og læringscenter er vi glade for de nye faciliteter. De kommer til at danne rammen for den innovation, som vi – sammen med konsortiets øvrige partnere – ønsker at skabe i samarbejde med danske virksomheder i bygge- og anlægsbranchen. Vi ser frem til at komme endnu tættere på virksomhederne”, lyder det fra Pernille Remming, der er innovationskonsulent hos WE BUILD DENMARK.

 

Et summende vidensmiljø

Danmarks nye videnscenter er flyttet ind i Adapteos kontorhotel i Rødbyhavn. Hos pavillonleverandøren vækker det stor glæde at få lov til at lægge lokaler til centret, der har fundet sig godt til rette på øverste etage af kontorhotellet.

Det huser i forvejen flere danske og internationale virksomheder, der nyder godt af placeringen tæt på områdets aktiviteter. En stor del af erhvervsnetværket har nemlig en form for tilknytning til det storstilede anlægsprojekt. Ifølge pavillonleverandøren gør dette kontoret til et powerhouse af netværk og vidensdeling i forbindelse med byggeriet, hvilket i dén grad understreges med indflytningen af videnscentret:

“Det er stort at kunne byde Femern Videns- og Læringscenter velkommen som en del af vores kontorhotel, hvor det uden tvivl vil bidrage til den summen af liv, det høje aktivitetsniveau og den professionalisme, der i høj grad er kendetegnende for husets atmosfære.”

Det fortæller Andreas Löfgren, Country Manager hos Adapteo. Han tilføjer:

“Indvielsen i torsdags er et godt eksempel på den energi, der er til at tage og føle på i området, og som afspejler sig i kontorhotellet. Videnscentret har lejet sig ind på 25 procent af kontorhotellet, og jeg har høje forventninger til synergien og de gode muligheder for netværk, der nu blot er blevet endnu større grobund for i det attraktive kontormiljø.”

DSC_3228

Vil du vide mere om vores tilpasningsdygtige bygninger?

Vil du tale med en sælger eller høre mere om, hvordan vi kan bygge fleksibelt sammen? Vi vil i samarbejde med dig finde den rigtige løsning til netop dine behov.

Adapteo Nyheder

Fremtidens byggebranche er cirkulær

Kommuner og virksomheder har et historisk stort bygge- og renoveringsbehov, men den traditionelle byggebranche kan ikke følge med: lø...
  • Nyhed

Tilpasset konferencecenter Kämpasten Sigtuna

Handelshøjskolen i Stockholm befandt sig i en vanskelig situation efter en brand i bygningen. De gik sammen med Tengbom ...