Individuelle modulløsninger skræddersys til behovet

Individuelle modulløsninger skræddersys til behovet

Fleksibilitet, skræddersyet tilpasning, økonomisk frihed og naturligvis kvalitet betyder en hel del for oplevelsen, når det gælder leveringen af modulbygninger.

Kommuner har for alvor fået øjnene op for modulløsninger, når de leder efter midlertidige bygninger eller vil bygge nyt. Hvordan bidrager bygningen til bæredygtighed, hvordan er indeklimaet, lyset og akustikken? Byggetiden og opsætningen vejes naturligvis også. Hvor fleksibel er løsningen og kan man selv vælge lejeperioden, så den passer til behovet – og får en overraskende god oplevelse, når man finder ud af hvordan hver kvadratmeter kan udnyttes?

Individuelle modulløsninger skræddersys til behovet

Adapteo er med sine byggerier af moderne og fleksible løsninger til den offentlige og private sektor bevidst om vigtigheden af at bidrage til bæredygtighed og cirkulær økonomi med hurtig byggetid og stor genanvendelighed. Bygningerne kan transformeres, genbruges, opskaleres, nedskaleres og endda flyttes i løbet af få uger ved hjælp af et modulært og cirkulært byggekoncept.

Skal være den ideelle bygning hver gang

– I dag er det ikke ligegyldigt, hvilken type bygning man vælger. Vi ved, hvor stor indflydelse det rette miljø har på de folk, der tilbringer meget tid i en bygning. Derfor stræber vi altid efter at tilbyde den rigtige modulløsning, der sikrer, at bygningerne opfylder de specifikke behov, der måtte være. Når vi møder vores kunder til en grundig snak om blandt andet materialer og indretning, går vi meget langt for at finde den helt rigtige skræddersyede løsning til dem, siger salgskonsulent Ole Henriksen fra Adapteo, og fortsætter:

– Interessen for den individuelle løsning går igen, når det kommer til funktionalitet og montering. Adapteo leverer og opfører bygningen hvor som helst i Danmark. Derudover kan skolebygninger for eksempel designes, så man med et gennemarbejdet design, moderne teknologi og funktionelle løsninger får en skole, der passer til skolens elevgrundlag i mange år. Med et indendørsmiljø, der er tilpasset til klassetrinene, kan man indrette en skole, man ville ønske, at alle børn kunne starte i børnehaveklasse i.

Ole Henriksen

Naturligt lys og behageligt indeklima

Mange vælger modulbygninger til skoler på grund af de mange fordele. Skoleelever har for eksempel gavn af diverse klasselokaler i forskellige størrelser fordelt på to etager. En god belysning sammen med et stort naturligt lysindfald giver et miljø i klasserne, der fremmer indlæring. For at reducere støj og rumklang er alle lofter udstyret med akustikpaneler. For at skabe det bedst mulige indeklima, er der behovsstyret ventilation, der fås med eller uden kølig indblæsningsluft.

– Der stilles i dag store krav til et godt arbejdsmiljø for både elever og personale. Udover en god belysning skal der være en god luftkvalitet og akustik. Modulbygningerne fra Adapteo lever op til dette – uden at gå på kompromis med vores langsigtede bæredygtighedsfilosofi. Varmegenvinding, tidsstyret ventilation og smart belysningskontrol er blot nogle få af de klimasmarte løsninger, fortæller Ole Henriksen.

Adapteo facade

Imødekommer nye behov

Fleksibilitetsaspektet er også væsentligt; det er nemlig muligt at forberede sig på en usikker fremtid. Uanset om det handler om elevtal eller skolernes behov og pædagogiske praksis, kan der opstå et ønske om at ændre lokalernes størrelse og udformning. Pavillonerne er fleksible på den måde, at de kan tilpasses varierende behov både nu og i fremtiden i modsætning til mere statiske løsninger, der ofte tilbydes af den traditionelle byggebranche. Og når der ikke længere er behov for pavillonbygningen, kan den renoveres og genbruges. Kontinuerligt.

Kommuner har ifølge Ole Henriksen i høj grad fået øje på fordelene med modulbygningerne for at imødekomme skolernes behov for fleksible løsninger. Kommunerne er også glade for den økonomiske frihed, de kan få med muligheden for at vælge enten at leje, lease eller eje en pavillonbygning.

– For alle bygninger gælder det, at de kan tilpasses behovet for indretning, opsætning og nedtagning samt i forhold til det økonomiske og kundens aktuelle situation. Adapteo har mange års erfaring med at finde optimale løsninger – uanset om det handler om en tilbygning eller eksempelvis en helt ny skole, daginstitution, studiebolig med mere. Og altid med vores vision om at arbejde for et fleksibelt samfund og at bane vejen for den kommende generation, slutter Ole Henriksen.

Adapteo Nyheder

Pavillonleverandøren Adapteo Danmark har gjort Andreas Löfgren til ny administrerende direktør i Danmark. Med sig bringer han ...