Bæredygtighed og cirkularitet: Drivkraften bag Innovation

Bæredygtighed og cirkularitet: Drivkraften bag Innovation

Byggeindustrien står for hele 38 procent af de globale CO2-udledninger, og en tredjedel af affaldet i EU stammer fra byggesektoren. Ved at adoptere cirkulære forretningsmodeller, bruge bedre materialer og innovative løsninger kan byggeindustrien blive mere bæredygtig. Faktisk kan op til 80 procent af udledningerne fra nybyggeri og renoveringer ifølge en rapport fra EU blive sparet ved at anvende mere cirkulære løsninger.

“Ved at forlænge bygningers levetid og muliggøre flere muligheder for genbrug kan klimaaftrykket reduceres betydeligt. Vores moduler kan tilpasses over tid, og tillader fuld tilpasning i henhold til kundens behov og ønsker, samtidig med at der tages ansvar for bygningens fulde livscyklus.” 

 Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer hos Adapteo

Adapteos modulløsninger gør det muligt, for bygninger at tilpasses, skaleres op eller ned, flyttes og genbruges til forskellige formål og steder. At fortsætte med at innovere for bæredygtighed er en central del af Adapteos bæredygtighedsstrategi, med målet om at opnå klimaneutral produktion og kun bruge bæredygtige materialer inden 2030.

“Ved at forlænge bygningers levetid og muliggøre flere muligheder for genbrug kan klimaaftrykket reduceres betydeligt. Vores moduler kan tilpasses over tid, og tillader fuld tilpasning i henhold til kundens behov og ønsker, samtidig med at der tages ansvar for bygningens fulde livscyklus,” udtaler Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer hos Adapteo.

Forskellen på permanent- og modulbyggeri

Hele 70 procent af Adapteos bygninger er allerede blevet brugt og udlejet igen, derved aftager klimapåvirkningen pr modul over tid. Genbrug af moduler er et bæredygtigt alternativ til nybyggede bygninger, men nybyggeri er stadig den mest almindelige praksis i dag. Permanente bygninger kan ikke opfylde EU’s genbrugsmål (70 procent). Modulære bygninger er cirkulære af design, da de kan skaleres op, skaleres ned, flyttes og genbruges efter behov.

“Byggeindustrien har en enorm miljøpåvirkning, men ved at adoptere cirkulære forretningsmodeller, bruge bedre materialer og innovative løsninger kan den påvirkning formindskes radikalt. Vi kan gå forrest ved at demonstrere, hvordan cirkulære løsninger praktisk kan anvendes inden for byggeri. Og med flere cirkulære løsninger kan vi bevæge os mod en mere bæredygtig, lavemissions fremtid,” siger Lina K Wiles.

 

Vores cirkulære forretningsmodel

Vores tilpasningsdygtige bygninger kan flyttes, omformes og bruges igen og igen. Med vores koncept bruger vi minimale ressourcer for at give maksimal værdi til vores kunder og samfundet.

Vil du høre mere om bæredygtighed hos Adapteo?

Sammen kan vi bygge bæredygtige og fleksible løsninger. Ønsker du at tale med en af vores konsulenter? Vi er din samarbejdspartner og sammen finder den rette løsning til dine specifikke behov.

info@adapteo.dk

Kontakt os

Adapteo Nyheder

I Sønderborg har man satset på fleksible bygninger indrettet som studieboliger. Den midlertidige løsning er med til at ...

Er din organisation klædt på til at konstant skiftende behov og betingelser? Vi tror på, at der er en ...