Adapteo støtter The BASIZ Initiative

The BASIZ Initiative er en non-profit gruppe af studerende, der har til formål om at bygge en skole til over 300 børn i Nyamasinda Village i Zambia. Adapteo har støttet projektet med en donation og ønsker derigennem at sætte fokus på at give børn mulighed for uddannelse i et af de mest underuddannede områder i verden.

 

”Vores mission er at rejse midler til at bygge en skole i det østlige Zambia og sikre grundlæggende uddannelse og vand til over 300 børn, og dermed skabe en bæredygtig indvirkning på lokalsamfundet i de kommende år.” 

Andreas Elsgaard, Victoria Rosenmeier, August Solliv og Ariel Lau,
The BASIZ Initiative.

The BASIZ Initiative er grundlagt af en gruppe studerende, der mødtes gennem udvekslingsprogramnet GLOBE. GLOBE er et samarbejde mellem Copenhagen Business School, University of North Carolina, Chapel Hill, og The Chinese University of Hong Kong. Idéen til The BASIZ Initiative fik de efter at have reflekteret over deres egne privilegier i forhold til uddannelse, og de oprettede organisationen for at arbejde for at sikre bedre adgang til uddannelse for dårligt stillede børn. Gruppen består af tre forskellige nationaliteter, der har et fælles mål om at ændre verden til det bedre.

Skole i Zambia

Status på skolen, der er under konstruktion i Nyamasinda Village, december 2021. Det, der til dato er bygget, er bygget ved hjælp af midler indsamlet af den lokale landsbybefolkning. Foto: The BASIZ Initiative.

Donationer giver 300+ børn adgang til uddannelse

”Vores mission er at rejse midler til at bygge en skole i det østlige Zambia og sikre grundlæggende uddannelse og vand til over 300 børn, og dermed skabe en bæredygtig indvirkning på lokalsamfundet i de kommende år,” fortæller August Solliv, der er en af projektets grundlæggere.

For at kunne give et indbydende og sikkert læringsmiljø for 300 underprivilegerede zambiske studerende i Nyamasinda Village, sigter de mod at indsamle mindst 100.000 DKK ind. De har til dato samlet 87.000 DKK ind til projektet og vil snart have mulighed for at gennemføre opførelsen af The Modeste School.

”Jo flere penge vi samler ind, jo mere kan vi gøre for børnene. Dette inkluderer sikring af adgang til rent rindende vand, indretning af klasseværelser, bygning af lærerboliger og et øget sikkerhedsniveau på campus. Vores mål begynder med vores donorer,” siger August Solliv.

4_900x506

Denne skole er bygget af en af The BASIZ Initiatives partnerorganisationer. Foto: The BAZIS Initiative.

Organisationens mål er, at 100% af donerede midler ubeskåret går til at bygge skolen i Zambia. Det betyder ingen administrative gebyrer, ingen generelle udgifter og fuldstændig gennemsigtighed gennem hvert trin i processen. Dette beløb vil gøre det muligt at bygge skolens infrastruktur samt etablere et vandsystem med rent, rindende vand, hvilket vil sikre højere tilstedeværelsesprocenter og sanitære forhold for børnene – da adgang til rent vand ifølge The BASIZ Initiative er afgørende for at skabe de optimale betingelser for, at børn kan lære nye færdigheder.

Derfor støtter vi

Hos Adapteo vil vi gerne bidrage positivt til samfundet og til at tage socialt ansvar, og støtter derfor ofte initiativer, der gør en forskel – såvel nationalt som internationalt.

Claus Haastrup, Head of Sales hos Adapteo udtaler:

”Her er der tale om et meget inspirerende og bæredygtigt projekt, hvor man med skoler, boliger til lærerne og en vandforsyning er med til at bygge noget, der giver en varig effekt på lokalsamfundet. At projektet udover at sikre grundlæggende uddannelse og rent vand til børnene og lærerne, sætter fokus på at skolen kan understøtte det gode læringsrum, er noget, vi er meget begejstrede for, da vi ved hvor vigtig en rolle, indretning og gode læringsrum spiller for indlæring. Vi er glade for at kunne støtte projektet og glæder os til at følge udviklingen.”

Adapteo Nyheder

I Sønderborg har man satset på fleksible bygninger indrettet som studieboliger. Den midlertidige løsning er med til at ...

Er din organisation klædt på til at konstant skiftende behov og betingelser? Vi tror på, at der er en ...